Kurczak z rożna to prosty posiłek, który jest uwielbiany przez wiele osób. Można z niego przyrządzić pyszny obiad – wystarczy tylko zaserwować go z odpowiednimi dodatkami np. ziemniakami i mizerią. Sprawdzi się także jako drugie śniadanie w wersji z chlebem i świeżymi warzywami. Zamierzasz zatem otworzyć własną budkę z kurczakami? Sprawdź, jak to zrobić i czy to się opłaca!
Jak zacząć własny biznes z kurczakiem z rożna?
Otworzenie budki z kurczakami to świetny pomysł na biznes, zwłaszcza w dużych miastach. Punkt, w którym można dostać pyszne jedzenie w krótkim czasie, cieszy się dużą popularnością zwłaszcza wśród zapracowanych osób. Jednak nie wiesz, od czego zacząć? Oto najważniejsze kwestie, które trzeba wziąć pod uwagę:- lokalizacja – jeśli zdecydujesz się na wynajem lokalu, upewnij się, że wokół będą przechodzić ludzie zainteresowani Twoją ofertą. A zatem najlepiej otworzyć budkę np. w okolicy hali targowej, dworca PKS czy miejsc, które przyciągają ludzi np. kina. Warto jednak pomyśleć o mobilnej budce z kurczakami. Dzięki temu będzie można dopasowywać lokalizację do potrzeb klientów;
- budżet – zacznij od obliczenia wszystkich wydatków związanych z nowym biznesem. Zsumuj m.in. koszty wynajmu obiektu, zakup niezbędnych urządzeń i produktów, a także koszty stałe np. za prąd czy marketing. Dzięki temu będziesz wiedzieć, ile pieniędzy potrzebujesz na start.
Kurczak z rożna – czy się opłaca?
Zastanawiasz się, czy warto otworzyć budkę z kurczakami? Zyski zależą od wielu czynników, m.in. lokalizacji i bardzo trudno jest określić, ile dokładnie zarobisz. Można jednak zwiększyć swoje szanse na sukces, jeśli:- wybierzesz miejsce, w którym często przechodzą potencjalni klienci,
- postawisz na skuteczną reklamę i dotrzesz do szerokiego grona osób,
- będziesz kupować dobrej jakości produkty ze sprawdzonego źródła,
- nauczysz się przyrządzać kurczaka, aby był soczysty, aromatyczny i pełen smaku,
- zadbasz o profesjonalną obsługę i atrakcyjny sposób wydawania posiłku.